8 Kasım 2015 Pazar

Fark yaratmak Fark Yaratmaya İnanmak



Hızla ve her gün değişen iş dünyasında görünür olabilmemiz ,akılda kalabilmemiz, yaptığımız iş ile özdeşleştirilmemiz için birlikte çalıştığımız  ya da işimiz gereği bir kez birlikte olduğumuz biri için bile  fark yaratmamız gerekir.

Peki nedir bu fark yaratmak , neden gereklidir ve neden son yıllarda herkesin dilindedir?

Fark yaratmak bir bakıma görülmeyini ama inandığınız  bir şeyi görünür kılmaktır.

İş hayatı böylesine hızlı ilerlerken kimi zaman çalışanlar kimi zaman ise  şirketler yüksek tempoya paralel olarak sistemler oluştururlar. Bu sistemler bir süre sonra iş yapılış şeklini rutinleştirir. Rutine alışan beynimiz ise hareketlerimizin akışını belirli bir programa uydurur.
İş yerinizdeki bir gününüzü veya 1 haftanızı detaylı olarak düşünün lütfen. Birbirini takip eden her gün ve her hafta için çerçeve aynıdır. Genellikle içerik , hazırlanan raporlar, angarya işler bile neredeyse birbirinin aynıdır.  En hareketli işte çalışanlar bile objektif olarak baktıklarında bu resmi görebileceklerdir.

iş’(te) bu birbirinin çok benzeri günlerden oluşan iş hayatımızda bazen biz farklı yapılabilecek birşeyi gözden kaçırabiliriz. Bu rutinliğin özünde sistemlerin beraberinde getirdiği bir etkidir. Ama o rutinlikten sıkılıp değişim istediğimiz bunu içimizde bir yerlerde hissettiğimiz anlar vardır. O anlarda sistemden farklı olarak yapılabileceğine inandığımız bir işi doğru ifade edebilirsek iş hayatımızda fark yaratmış oluruz.  Öyleki bu fark önce kendimiz içindir. Sistemin içine oturtulmuş bizler bir şeyi farklı yapıp , farklı bakış açısı ile görebildiğimizi farkettiğimiz de bir daha asla eskisi gibi olamayız. Hep daha farklı, farkın yarar sağlayacağı ne yapabiliriz diye aramaya başlarız. Ve bir zaman sonra bu arayış olduğumuz pozisyondan veya işimizden farklı bir işe geçme enerjisine dönüşür. Çünkü artık sisteme fazla gelmeye başlarız.
Fark yaratmaya inanarak yola çıkan kişi yani içimizden birimiz yarar sağlayan bir fark yarattığında eğer yöneticisi ileri görüşlü ve açık fikirli, yeni iş modellerinin geleceğin temelleri olduğunu görebilen biri ise ilk fırsatta sizi uygun pozisyonda değerlendirmek isteyecektir. Asıl önemli olacak sonuç ise siz kendinizi değiştirmek isteyecekseniz .Çünkü bir kez fark yarattığınızda bir değişim geçirmiş ve bir sistemin değişmesine sebeb olmuş olacaksınız. Ve bunu yapabilmenini hazzını , hissettiğiniz özgüveni ve enerjiyi artık içinizde tutamazsınız.
Bize öğretilen fark yaratan insanların farklı doğdukları ve hep farklı olduklarıdır. Aslına bakıldığında fark yaratan insanların  ortak tek bir yanı vardır. Kendilerine inanmaları ve sınırları yok saymaları.
Siz fark yaratacağınıza inanın ve sakın kendinize sınır koymayın .Ne kadar karşı çıkan olsa da dünya kendi için yarar sağlayan her farka yer açar. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder