5 Kasım 2016 Cumartesi

Bir halk bir ülkeyi bugünlerden geçerken nasıl korur derseniz? BİZ gözlerimizden okuduğumuz umutla daha nice güzel günler göreceğiz deriz..İmza : BİZ HALK



Zor günlerden geçiyoruz. Huzursuz, cogunlukla mutsuz haberlerle dolu, sanki ülkece gülmenin ayıp olarak nitelendirildiği bir sarmal içine alınmış gibi, bazılarımızın karanlık günler olarak isimlendirdiği günlerden geçiyoruz. Daha neler neler yazılır, söylenir bu günler için. Ama bulundugumuz yer ve konumumuz itibari ile olayların akısına bizzat müdahale edemeyen, ülkemiz için üzülen, ne yapabilirimin cevabını bulamadığımız için gittikçe elimiz kolumuz bağlı, sus pus hale gelen, bu toprakların, bu ülkenin geçmişi ve geleceğinin tek sahibi, söz hakkı olan yegane gücüz biz aslında. Biraraya geldiğinde önünde hiçbir gücün hüküm süremediği halkız BİZ aslında. Bize unutturmaya çalıştıkları en önemli ÜÇ şeyden ilki bu aslında. HALKIZ BİZ. Tüm haberler, tüm programlar, siyasetçiler, gazeteciler bilerek veya bilmeyerek bize verilen bu mesajı defalarca kez tekrarlıyor. Tekrarla öğrenir çünkü insan beyni. Sürekli tekrar ediyorlar. Türk halkı , kürt halkı, %50 diğer %50, alevi, sünni, o partili bu partili daha neler neler biliyorsunuz. Hepsinin sonunuda iyi bağlıyorlar ama  hepsini kucaklarız diyerek. Ne yazık ki hepsini kucaklamak için önce bölmek gerektiğini biliyorlar. Halkız BİZ, milattan once Anadolu topraklarındaymış atalarımız , 40 bin yıl öncesine dayanan araştırmalar varken bugün ki basıt hesaplar ile değil 3'e 5'e bölmeye çalışanlara yazık. 70-80 yıllık omurlu ne bir padişah ne bir vezir ne de baska bir kuvvet bölemez, birleştiremez, değiştiremez BİZ izin vermedikçe. Tarih örnekleri ile dolu. Birde unutturmaya çalıştıkları ikincı  özelliğimiz var. Umut etmek umudu kaybetmemek. Bunun çok basit bir açıklaması var. Dünya üzerinde korkudan güçlü tek duygu Umuttur. Umudu kaybettiğiniz gün özgürlüğünüzü kayberdesiniz. Ama umut varsa küçük bir kıvılcımı koca bir ateşi yakar. Bir ülkenin geleceğini karanlıktan aydınlıga cevirir. İşte bunu bildiklerinden giderek umutsuzlaşalım, kaybolup gidelim, kimliğimizi kaybedelim isteyenler var. Çünkü umudu kaybettiğimiz gün bittiğimiz gün olur. Ücüncü ve belkide en buyuk tehlike bazıları için. Birbirinin gözüne UMUTLA  bakan bir halk. Haberlere, televizyona takılıp kalmayın, çıkın sokaga ama bagırıp , slogan atmak için değil, komsunuzu gormek, marketteki kasiyerle, cafedeki garsonla konusmak için, birbirimizin gozune umutla bakmaya ihtiyacımız var bızım. Kitlenip kalmayalım televizyonlara ,gazete alıp once kendimiz okuyup parkta kafede sonra kalkarken okumak ıstermsınız diye soralım yanımızdakine gozlerine bakarak. Otobusde yer verelim birbirimize ve gozlerimize bakarak tesekkür edelim ,rica edelim. Yaslı teyzeye yardım edelim ,gozlerine bakarak biz hep burdayız diyelim. Daha çok örnek yazılır ama biliyorsunuz hepiniz BİZ aslında böyle bir milletiz.

Çıkmak gerek sokağa ,hayata karısmak gerek. Birbirimizin gozlerinin içine bakarak umudu gormek gerek. Bir halk bir ülkeyi bugünlerden gecerken nasıl korur derseniz? İşte tam böyle korur. Her güne daha Umutla başlayıp , birbirinin gözlerine umutla bakarak, kenetlenerek korur. BİZ halkız yuregımızle umut ettiğimiz herseyi gözlerimden okuyabilirsiniz.
Ve tarih nice medeniyetleri ,krallıkları, padişahlıkları gördü ama hepsi silindi halkalar kaldı. BİZ gözlerimizden okuduğumuz umutla daha nice güzel günler göreceğiz. İsteyen bizimle yürür isteyen tarihe gömülür.
                                                                                                                                   İmza: BİZ HALK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder